ЕВОЛЮЦІЯ ПОНЯТТЯ «ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА» - Лаговський, В. В.; Немировська, О. В. (Збірник наукових праць Державного податкового університету, 2023)
У статті визначено особливості висвітлення процесу цифровізації економіки в науковій літературі. Досліджено розвиток цифрової економіки та її впровадження. Розглянуто основні цифрові технології та тенденції їх використання в різних галузях та сферах сучасного соціально-економічного середовища, що дозволило з’ясувати, як сильно цифрові технології проникли у всі сфери нашого буття та який вплив вони мають на елементи економічної системи. Особливу увагу приділено окремим цифровим технологіям та їх застосуванню в економіці, розглянуто проблеми підвищення ефективності функціонування економічних систем за допомогою інструментів інтелектуального аналізу даних. Проаналізовано діджитал-процеси й охарактеризовано їхню провідну роль в економічному розвитку сучасного суспільства.